sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Mitä sitä ydinvoimalaa rakentamaan, kun sähköä saa pistorasiasta.

Ei saa rakentaa tuulivoimalaa, koska tulee meteliä. Ei saa käyttää turvetta, koska se ei uusiudu. Ei saa rakentaa ydinvoimalaa, koska se saastuttaa, kivihiilestä puhumattakaan. Ainiin ja omassa takassahan ei saisi polttaa puita, koska siitäkin vapautuu yhdisteitä ilmakehään. Kuulostaa ihan niinkuin ylisuojeleva äiti kasvattaisi lastaan. Älä kolistele kattiloita! Älä laula suihkussa! Älä pelaa kymmenen jälkeen! Älä tee sitä, älä tee tätä, äläkä missään nimessä tuota.

Oulunsalo
Mietityttää vain, että mistä ihmiset kuvittelevat sähkönsä tulevan? Ei se ihan itsekseen sieltä pistorasiasta ilmesty. Eikö olisi paljon parempi olla omavarainen sähköntuotannon suhteen, kuin ostaa sitä ulkomailta. Vai kuvitellaanko että kaikki ne saasteet ja riskit todellakin jää sinne naapurimaahan? Ei taitais kovinkaan moni selvitä ilman sähköä nykypäivänä.

Kaikessa on riskinsä ja haittavaikutuksensa. Mutta onko kenelläkään esittää alati kasvavalle kysynnälle vaihtoehtoa? Olisiko kaikkien aika osallistua sähkönsäästötalkoisiin? Tätä voidaan miettiä samalla kun valaistaan koti välkkyvillä jouluvaloilla ja heiluttavilla joulupukeilla. Vähemmän sanoja - enemmän tekoja.

-Noita Vänkkäräsääri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti