maanantai 1. joulukuuta 2014

Pakinaa pukkaa tai sitten vain murinaa

Joskus mietin - Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa?
Tuntuu ettei mikään kelpaa, mihinkään ei olla tyytyväisiä, omaa mielipidettä asioista ei muodosteta, vaan kaikesta valitetaan. Ollaan vaivuttu mustaan aukkoon  jossa vain omalla navalla on merkitystä.

Ensin tuli tämä kirkosta eroaminen. Paljonko eroakirkosta sivusto on maksanut että sai niin paljon julkisuutta kuin nyt on saanut? Ensin erottiin koska kirkko oli liian konservatiivinen eikä sallinut homoliittoja, sitten annettiin YHDEN ihmisen mielipiteen vaikuttaa ja taas oltiin eroamassa, ja kun arkkipiispa olikin homoliittojen puolesta niin johan vain ihmiset erosi kirkosta. Jokin tässä yhtälössä ei vain toimi. 

Ilmiö tuntuu olevan, että tapahtui mitä tahansa niin erota kirkosta sinun täytyy. Tässä vaiheessa odotan, että se ensimmäinen eroaalto liittyy takaisin. Vaikka onhan se totta ettei uskonnolla ole sellaista sijaa nykyihmisten elämässä kuin aikoinaan. Tuntuu kenties turhalta maksaa kirkolle joka kuukausi siitä että käy kerran vuodessa joulukirkossa, kun sinne voi mennä maksamattakin.

Mietitäänpäs mitä meillä olisi ilman seurakuntaa. Vihkimisen suorittaisi  Irwin Goodman kopio laulamalla "Haistakaa paska koko valtiovalta ette osaa muuta kuin verottaa..." Ei olisi kastejuhlia, rippikoululeirejä, kerhoja, kuoroja, kirkkoja eikä monia muitakaan tapahtumia. Eikä kirkollisia pyhäpäiviä.

Hautajaisia ei pidettäisi, vaan ruumiin voisi käydä kippaamassa yhteishautaan. Vielä parempi olisi semmoinen jumalaton rovia keskiaika tyyliin. Tai jos viedään ajatusta pidemmälle niin lähimmäisen ruumiin voisi myydä energiayhtiölle jossa se poltettaisiin ja muodostettaisiin lämpöä. Mikäs sen mukavampaa kuin ajatella - Meidän Pentti se tuli vielä rajan takaa meitä lämmittämään, ei mennyt täysin hukkaan hänenkään elämä.


Nivalan kirkko










-Noita Vänkkäräsääri-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti