keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Himmeli eli olkikruunu

Siskoni yritti ylipuhua minua tekemään himmeliä mustista pilleistä. Ensi alkuun ei oikein himmelin tekeminen innoittanut, mutta sitten ajattelin notta mikä jottei jos sitä vaikka kokeilisikin sellaisen tehdä.  Tosin halusin ensin tutustua siihen perinteiseen materiaaliin, eli olkeen. 

Kirjastosta sattui sopivasti löytymään Himmeli kirja vuodelta 1982 ja jos ei jaksa kirjastoon lähteä niin netin ihmeellinen maailma on täynnä ohjeita. Aloitin mahdollisimman yksinkertaisesta ja pienestä työstä, mutta kyllähän tuo tuntuu vievän mukanaan. Seuraavaksi haaveissa onkin hieman isompi ja hienompi. 

Hieman on vielä hakusessa tuo siisti työnjälki. Minulla oli haastetta solmujen tekemisessä ja tiukkuudessa, mutta eiköhän se harjoittelemalla tule se hyvä jälkikin. Neulana käytin patjaneulaa ja lankana puuvillalankaa.

Himmelin historiasta en nyt jaksa alkaa kirjoittamaan, sillä se löytyy vaikka googlettamalla. Kaikki tuntuu olevan kirjoitetun samasta lähteestä: Seinäjoen Kalevalaiset Naiset r.y:n teksteistä. 

Pieni himmeli, oljen pituus n.6 cm


"Kaikki on puhdasta sisällä,
himmeli liikkuu hiljaa."


-Noita Vänkkäräsääri-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti